Suomen Joutsen

SUOMEN JOUTSEN
osa1

Yksi Suomen kansallisaarteista on ehdottomasti upea purjelaivamme, Fregatti Suomen Joutsen (valm. 1902 Ranskassa). Sen nykyinen sijainti on Aurajoen rannalla, Forum Marinumin edustalla Turussa. Ei ole kauaa, kun Helsinki jälleen kerran yritti omia Joutsenen itselleen, mutta ONNEKSI Turku sai pidettyä aarteen itsellään. Kun minä olen ensi kertaa käynyt tutustumassa ”iskän laivaksi” kutsumaani (isäni oli laivalla koulutuksessa sekä armeijan aikaan, että myös vähän aikaa myöhemminkin työn merkeissä) kaunottareen vuonna 1987, laiva sijaitsi vielä  ”toispuol jokke” ja lähempänä Turun keskustaa, Martinsillan kupeessa (valitettavasti kuvat tältä reissulta ovat kateissa. Jos joskus löytyvät, teen niistä oman postauksen).

Suomen Joutsenesta tulee museolaiva niinkin myöhään, kuin vuonna 1991, jolloin sen omistajaksi siirtyy Turun Kaupunki. Lisätietoja Suomen Joutsenesta näissä linkeissä: WikipediaSuomen Joutsenen valtameripurjehtijain perinneyhdistysForum Marinum

Kuvat vuodelta 1993

Kuvat vuodelta 1994

Kuva vuodelta 1996

Kuva vuodelta 1999

Tämän jälkeen, vuonna 2002 laiva siirtyi Forum Marinum -säätiön omistukseen ja se siirrettiin Merikeskuksen eteen Aurajoen toiselle rannalle, lähelle Turun Linnaa, jossa se nyt viettää arvoisiaan eläkepäiviä.

***

Suomen Joutsen osa 2 julkaistaan lähiaikoina

Categories: Historia, Nähtävyys, Tarina | Avainsanat: , , , , | Jätä kommentti

Artikkelien selaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: